Mondmaskers

 Ik bescherm jou - Jij beschermt mij

Het dragen van mondmaskers is op het openbaar vervoer verplicht sinds 4 mei. Ook op het werk, als de afstandsregels niet kunnen worden gerespecteerd, moet je een masker dragen. En voor wie naar school mag en ouder is dan 12 jaar, geldt hetzelfde.

Graag zou ik van jullie willen weten: wat zijn de verschillen tussen deze foto’s?

         

  ..op elke foto zie je de ogen en hier en daar een beetje haar, maar toch...........


De wet uit 2011 verbiedt het geheel of gedeeltelijk bedekken van het gezicht, zodat u niet herkenbaar bent. "Iedereen die zijn of haar gezicht verstopt, is dus strafbaar."

In theorie ben je strafbaar, maar er zal geen enkele agent je verbaliseren omdat je een mondmasker draagt. De indieners van het boerka verbod (zo werd het vroeger genoemd)  vinden dat de boerka discriminerend is voor de vrouw, “die moet rondlopen in een kerker”, ze noemen de boerka “een aanval op de westerse democratische waarden” en ze vinden het ook “gevaarlijk voor de veiligheid en de openbare orde, als hij zou worden toegelaten”.

 

Eigenlijk is het voor iedereen duidelijk dat deze wet gericht was tegen vrouwen met een boerka of nikab (een sluier die alleen de ogen vrijlaat, nvdr.) Ook al is de wet ruimer geformuleerd, om problemen met het Grondwettelijk Hof te vermijden."

België telt naar schatting 270 boerkadraagsters op 400.000 moslims en het is het eerste Europese land dat de boerkadracht verbiedt. Een speciale wet voor 270 mensen daar stel je je toch vragen bij?

Ikzelf ben geen voorstander van de burka maar wel voor vrijheid van de mens.

De voorbije jaren zijn er geen Aziatische toeristen met mondmaskers beboet, en ook geen mensen die in de winter een grote sjaal voor hun gezicht hebben.

 

De tijden veranderen, zegt presentatrice Hanneke Groenteman:  “We maken ons altijd heel druk over allemaal dingen waarvan ik denk: een kleine verschuiving in de wereldgeschiedenis en we denken er weer anders over.”






Eigenlijk is er dat grijze gebied, dat fragiel evenwicht tussen moslims en niet-moslims wordt van alle kanten aangevallen: door religieuze fanatici en door overheden die verblind worden door bekrompen revanche.



BRONNEN/
https://www.oneworld.nl/kijkenluisteren/fotoreportage/anti-aziatisch-racisme-is-niet-begonnen-bij-corona/
https://kifkif.be/cnt/artikel/corona-en-racisme-een-beschamend-facet-van-de-pandemie-8828
https://www.knack.be/nieuws/wereld/vn-baas-guterres-vraagt-extra-inspanning-tegen-haat-en-complottheorieen/article-news-1596891.html

Reacties